Back To Top

STOP PLASTICI U MORU!

Datum odrzavanja : 31.01.2024.

Druga Eko-srijeda u sklopu projekta “Kornati – važno je o moru znati 8” bavila se raznolikim živim i neživim vrstama koje žive u moru, ali i plastikom koja joj prijeti.

Mališani iz vrtićke skupine “Školjkica” – područni objekt Betina, u sklopu Dječjeg vrtića “Spužvica” – Tisno prvo su otkrivali stanare mora kao što su ribice i školjkice, ali su naletjeli i na neke stvari koje uništavaju njihovo stanište poput plastičnih boca i vrećica. Djeca su imali zadatak razvrstati što pripada u moru, a što ga ugrožava.🐠🦞🐚🪸

Nakon otkrivanja što se krije u morskim dubinama, djeca su morala procijeniti koliko je potrebno svakoj vrsti otpada koju možemo naći u moru da se razgradi, a u tome su bili vrlo uspješni.

Radionicu smo završili igrom spasi morskog konjica i dupina, gdje su donoseći dobre odluke za okoliš spašavali ugrožene vrste. Kao nagradu za izvrstan rad i usvojeno znanje dobili su medalje kojim šaljemo poruku da se spase morske životinje! 🐟🐳🐙🦀

U galeriji pogledajte djelić onog što smo radili.

*Projekt financira Ministarstvo znanosti i obrazovanja RH

*Europske snage solidarnosti (ESS) program su Europske unije za jačanje solidarnosti u raznim područjima: od pomoći osobama u nepovoljnom položaju i pružanja humanitarne pomoći do angažmana za zdravlje i okoliš u EU-u i šire.

Program mladima pruža priliku da odgovore na potrebe zajednice, daju konkretan doprinos društvu i pritom stječu neprocjenjivo iskustvo i razviju nove vještine. Program je namijenjen i organizacijama aktivnima u području solidarnosti koje žele uključiti mlade u svoje aktivnosti.

U aktivnosti su sudjelovali volonteri iz programa Europskih snaga solidarnosti.

+