Back To Top

POSTAVLJANJE CILJEVA I KAKO IH OSTVARITI

Datum odrzavanja : 05.02.2024.

Kada se otvaramo prema novim iskustvima, često imamo zacrtane ciljeve što s tim želimo postići, ali ne i kako.

Naše ESC volonterke Romina iz Španjolske i Juliette iz Francuske u Murteru su se kroz refleksiju ovog mjeseca pozabavile ciljevima. Cure su prvo trebale na papir napisati 10 ciljeva koje žele ostvariti kroz svoj volonterski angažman i kroz iskustvo dugoročnog volontiranja. Zatim su odabrale 1 cilj koji im drži najveću vrijednost, ali koji se naizgled čini neostvariv. Sljedeći korak je bilo određivanje 5 koraka koje mogu poduzeti kako bi se približile ostvarivanju svojih ciljeva.

Ova refleksija omogućila im je identificiranje glavnih motivatora zašto su se odlučili krenuti u ovu pustolovinu, ali i da dobiju uvid u to što ih je dosad sprječavalo u ostvarivanju svojih ciljeva.

Pokušajte iskoristiti ovu metodu ako imate određen ciljeve, ali nikako ne možete krenuti na put njihova ostavrenja.

*Europske snage solidarnosti (ESS) program su Europske unije za jačanje solidarnosti u raznim područjima: od pomoći osobama u nepovoljnom položaju i pružanja humanitarne pomoći do angažmana za zdravlje i okoliš u EU-u i šire.

Program mladima pruža priliku da odgovore na potrebe zajednice, daju konkretan doprinos društvu i pritom stječu neprocjenjivo iskustvo i razviju nove vještine. Program je namijenjen i organizacijama aktivnima u području solidarnosti koje žele uključiti mlade u svoje aktivnosti.

U aktivnosti su sudjelovali volonteri iz programa Europskih snaga solidarnosti.

+