Back To Top

PRAVILA KORIŠTENJA COWORKING PROSTORA U DRUŠTVENOM CENTRU JEDRO

1. Korisnici Društvenog centra Jedro su partneri i suradnici projekta DC Jedro; udruge Argonauta, KUU Zaokret, Matica hrvatska Ogranak Murter, Latinsko idro, Murterske poklade, Dramski amateri Murter, CEDRA, Sveučilište u Zadru te Općina Murter Kornati.

 

2. Korisnici Društvenog centra Jedro mogu koristiti njegove prostore bez naknade za vrijeme trajanja projekta (do kraja svibnja 2022. godine)

 

3. Radno vrijeme Društvenog centra JEDRO koje stoji na raspolaganju korisnicama je od 8.00 –20.00h svaki dan uključujući i vikende.

 

4. Prostori koji su na raspolaganju za korištenje su Sala za sastanke i Dvorana.

 

5. Maksimalan broj korisnika Sale za sastanke je 14 osoba, a Dvorane 20. Broj maksimalnog broja korisnika u ovim prostorima mijenjat će se ovisno o epidemiološkoj situaciji.

 

6. Prostor i termin korištenja jednog ili oba prostora rezervira se putem mrežnih stranica https://jedro.eu/coworking-centar/#najam-prostora najmanje 3 dana ranije od termina rezervacije.

 

7. Korisnik koji rezervira termin u vremenu nakon 15.00h preuzima ključ od hodnika općinske zgrade i društvenog centra u Društvenom centru Jedro dan ranije u uredovno vrijeme od 8.00h do 15.00h.

 

8. Korisnik treba vratiti zaprimljene ključeve sljedeći radni dan nakon odrađene aktivnosti u uredovno vrijeme od 8.00h do 15.00h.

 

9. Zaprimanje i vraćanje ključeva će se voditi kroz evidencijsku listu s vremenom i potpisom osobe koja je predala, preuzela odnosno vratila i primila ključeve nakon odrađene aktivnosti. Osoba koja će zaprimiti ključeve bit će i odgovorna za ključeve do trenutka kada ih vrati.

 

10. Udruga/korisnik koji koristi prostor društvenog centra odgovoran je za taj prostor za vrijeme trajanja aktivnosti koje provodi.

 

11. S obzirom da će u narednih godinu dana veliki broj korisnika cirkulirati kroz DC Jedro, pa time i općinskom zgradom, aktivnosti će se organizirati na način da će voditelj aktivnosti imati i svoje asistente koji će dočekivati korisnike aktivnosti ispred zgrade, otpratiti ih kroz hodnik do društvenog centra, a nakon aktivnosti ih otpratiti do izlaza iz zgrade i zaključati prostor društvenog centra i hodnika.

 

12. Korisnik se obvezuje prema drugim korisnicima DC JEDRO odnositi kolegijalno i odgovorno te ne narušavati radnu atmosferu. Također, radno vrijeme Općine Murter Kornati i Društvenog centra Jedro je od 8.00 – 15.00h te se u tom vremenu ne smiju održavati aktivnosti koje bi po svom sadržaju narušavale radnu atmosferu, odnosno trebaju se izbjegavati glasne/bučne aktivnosti.

 

13. Održavanje vijeća i ostalih važnih sastanaka bit će najavljivani od Općine Murter-Kornati također 3 dana unaprijed, no u slučaju nepredvidivih situacija i hitnih/nenajavljenih sastanaka, Sala za sastanke učinit će im se dostupnima, a eventualni zakazani termini bit će prebačeni na sljedeći slobodan termin.

 

14. Od tehničke opreme u prostoru Korisnik smije koristiti općinski Internet, projektor, projekcijsko platno, mikrofone, stalak za flip chart, pribor za pisanje, televizor i sav ostali inventar.

 

15. Nakon korištenja, korisnici moraju ostaviti prostor DC JEDRO čistim i inventar u ispravnom stanju, odnosno u stanju kakvom ih je primio na korištenje.

 

16. Svi korisnici DC JEDRO, koriste jedan, zajednički WC, koji se nalazi kat niže.

 

17. U sklopu DC JEDRO korisnicima je na raspolaganju i mala čajna kuhinja.

 

18. Ukoliko korisnici prostora primijete određenu štetu u prostoru ili se dogodi nepredvidljiva situacija, dužni su ju prijaviti. Također, korisnici koji oštete inventar ili načine štetu bilo koje druge prirode, dužni su ju financijski nadoknaditi.

 

19. Korištenje prostora DC JEDRO za partnere i suradnike bit će pravno regulirano potpisivanjem Ugovora o privremenom ili povremenom korištenju.

 

20. Održavanje i čišćenje prostorija DC Jedro je otvoreno za prijedloge; udruga Argonauta predlaže i upućuje upit da čistačica zaposlena u Općini Murter Kornati jednom tjedno očisti prostor DC Jedro, a u međuvremenu će ga održavati čistač robot.

+