Back To Top

Plan razvoja

Do svibnja 2022. godine revitalizirat će se vrijedan prostor u vlasništvu Općine
Murter Kornati. Taj će se prostor u obliku društveno-razvojnog coworking
centra staviti na raspolaganje lokalnim i regionalnim udrugama kako bi
zajedničkim radom doprinijeli razvoju i održivosti svojih postojećih programa,
aktivnosti i projekata kao i razvoju novih suvremenih programa i sadržaja.

ikona-plan-razvoja

Korisnici DC Jedro

Korisnici DC JEDRO su partneri i suradnici projekta i lokalne udruge.

Suradnici projekta

Uz veliki broj naših partnera tu su i naši suradnici.
logo-bake-korisnici-dc-jedro

Karnevalska udruga „Murterske poklade“

organizator je poznatih Murterskih baka, a svojim djelovanjem postiže iznimne rezultate u očuvanju bogate pokladne tradicije Murtera. Za sada se Udruga oslanja na volonterski rad i entuzijazam pojedinaca, a projektom JEDRO će se omogućiti sustavan rad na daljnjem razvoju, valorizaciji i kapitalizaciji ove vrijedne pokladne tradicije.

Dramski amateri Murter

udruga je u osnivanju čije je nastajanje kruna nastojanja više lokalnih udruga da se oživi iznimno uspješna tradicija dramskog amaterizma Murtera čiji je prvi spomen zabilježen davne 1922. godine. Za daljnji razvoj i i oživljavanje ove tradicije udruzi je potreban prostor, oprema, sredstva i ljudski kapaciteti koji će se projektom JEDRO značajno unaprijediti.

Prostor DC Jedro

Prostor Društvenog centra Jedro nalazi se na drugom katu zgrade Općine Murter Kornati i stoji na raspolaganju svim zainteresiranima uz prethodnu rezervaciju prostora. Društveni centar Jedro sastoji se od sale sale za sastanke, dvorane i dva ureda, a u sklopu njega dostupna je i mala čajna kuhinja.

Sala za sastanke
U sklopu Društvenog centra Jedro moguće je rezervirati Salu za sastanke koja može primiti maksimalno 14 osoba. Korisnicima je u Sali za sastanke na raspolaganju wi fi, televizor, stalak za flip chart, konferencijski stol i stolice. Sala je opremljena i klimatizacijom, a odvojena je od Dvorane staklenim zidom. Osim tehničkih uvjeta koje korisnicima stoje na raspolaganju, prostor sale je prozračan, okupan prirodnim svjetlom, a kroz prozore sale pruža se impresivan pogled na murterski akvatorij.

Ukoliko se Sala za sastanke želi koristiti zajedno s Dvoranom, Dvoranu je potrebno zasebno rezervirati.

Dvorana
U sklopu Društvenog centra Jedro moguće je rezervirati i Dvoranu koja može primiti maksimalno 20 osoba. Korisnicima u Dvorani na raspolaganju je wi fi, projektor, projekcijsko platno, stalak za flip chart, mikrofoni, mikseta, ormarići za odlaganje koje je moguće zaključati, stolice, stolovi koji se mogu prilagoditi željenom tipu aktivnosti. Prostor je klimatiziran, prozračan i okupan prirodnim svjetlom, a od Sale za sastanke odvojen je staklenim zidom. Salu je moguće koristiti u isto vrijeme kada i Dvoranu. Ukoliko se Dvorana želi koristiti zajedno sa Salom za sastanke, potrebno ju je zasebno rezervirati.

Uredi
Uz Dvoranu i Salu za sastanke u Društvenom centru Jedro smještena su dva ureda za zaposlenike 4 lokalne udruge iz Murtera; udruge Argonauta, Latinsko idro, Matica hrvatska Ogranak Murter te KUU Zaokret. Radno vrijeme udruga je svaki radni dan od 8.00 – 15.00h

Lokacija

Butina 2, 2.kat, 22243 Murter

+