Back To Top

KREATIVNA RADIONICA – IZRADA UKRASA I MOTIVA ZA BAKE (2)

Datum održavanja: 12.2.2022.

 

Jelena Ćurić za KU Murterske poklade, u sklopu projektnih aktivnosti koje se održavaju u DC Jedro, 12. veljače 2022. godine održala je III. po redu dvosatnu subotnju kreativnu radionicu s čime je završen ciklus tri subotnje radionice u najavnim terminima 29.1.2022., 5.2.2022 i 12.2.2022.

III. kreativna radionica, pod temom i nazivom „Izrada ukrasa i motiva za Bake“ u najavnom nastavnom pozivu, vezujući se na II. radionicu, koristila je svoj cilj koji je kazivao:

Ukrasa izraditi što više!

Da i tvoje ime u Bakama piše!

Zabaviti i podružiti se sutra u Jedru,

Od 10 uri radovat se danu vedru!

Radionica je bazirana na upotrebi dotrajalih / odbačenih / iskorištenih predmeta i materijala poput starog papira, kartona, tkanina, boja, kišobrana i sl. u svrhu redizajniranja i rekonstruiranja u svrhu prenamjene, uporabe i funkcije predmeta i artefakata na temu Bak’ – maškara, karnevala.

Prema idejnim predlošcima i motivima kojima se pružio uvid u mogućnosti stvaranja i redizajniranja polaznici su, nastavno na II. radionicu, izrađivali i dovršavali svoja djela.

Ukrašavala / izrađivala su se personalizirana mala umjetnička djela koja će krasiti i uveseljavati Dane o’ Bak’ u sklopu postava izložbe „Kulturni dan o’ Bak’“ 23.02.2022.

U sklopu subotnjih kreativnih radionica objavljen je i poziv na natječajnu izložbu, a koje pristigle radove će ocijeniti žiri o’ Bak’ i najbolje nagraditi. Radovi realizirani kroz subotnje radionice i pristigli na natječaj biti će dio postava izložbe „Kulturni dan o’ Bak’“ 23.02.2022. čije otvorenje je planirano za 19h u DC Jedro.

+