Back To Top

Glazba i emocije

Datum održavanja: 11.2.2022.

 

U petak 11. veljače, u sklopu kalendara Društvenog centra Jedro održala se radionica Glazba i emocije u organizaciji udruge Zaokret, a vodila ju je glazbena pedagoginja, Mateja Šeneta Skračić.

Radionica je započela kratkim razgovorom u kojem su se sudionici predstavili i upoznali nakon čega su bili pozvani na slušanje glazbe kao tehniku opuštanja i otvaranja kreativnog procesa.

Cilj ove radionice bio je osvijestiti prepoznavanje emocija pojedinaca kao važnu komponentu očuvanja mentalnog zdravlja. To se postiglo na način da su sudionici pisali asocijativne tekstove za vrijeme slušanja glazbe ali su i crtali uz glazbu pokušavajući izraziti osjećaj koji im ta glazba pruža, potom su opisivali te crteže i razgovarali o prepoznatim emocijama unutar teksta ili crteža. Izražavali su se još i pjevanjem te plesanjem.

Primjena kreativnih načina izražavanja glazbe kroz pjevanje, pokret-ples, crtež i kreativno pisanje doprinosi jačanju osobnosti pojedinca te povezanosti sa samim sobom što dalje upućuje na razvoj individualnosti i samopouzdanja.

+