Back To Top

Edukativna radionica: “Kako pripremiti dijete za polazak u školu?”

Datum održavanja: 4.4.2022.

 

U ponedjeljak, 4. travnja 2022., u sklopu kalendara Društvenog centra JEDRO, održala se edukativna radionica na temu pripreme djeteta za polazak u školu u organizaciji Ogranka Matice hrvatske u Murteru. Radionicu je održala Višnja Milačić Žurić – profesorica pedagogije i sociologije, stručna suradnica Dječjeg vrtića Biograd, a na njoj je sudjelovalo 15 osoba. Ona je uz pomoć PowerPoint prezentacije tumačila teoretski dio, provela dio radionice koristeći neformalne metode učenja, a kasnije je odgovarala na pitanja iz publike. 

Budući se priprema za polazak u školu odvija od najranijeg djetinjstva gdje dijete postupno kroz igru upoznaje sve predvještine bitne za uspješan polazak u školu, radionica je svim sudionicima dala informacije kako od ranih dana graditi spremnost djeteta za školu.

Cilj radionice je bio je osnažiti roditelje i dati korisne smjernice i aktivnosti kako mogu pripremiti dijete, ali i sebe za polazak u školu, kako na vrijeme prepoznati eventualne teškoće u učenju te kako biti podrška djetetu tijekom školovanja.

Rezultat ovog predavanja su informirani roditelji, učitelji, odgajatelji (..) koji su sudjelovanjem na ovom predavanju dobili neki novi uvid u temu koja im je poznata. 

+