Back To Top

Osnove fotografije – radionica

Datum održavanja: 13.4.2022.

 

Pridružite nam se na radionici osnove fotografije koju će voditi mladi fotograf, volonter partnerske udruge Argonauta, Marco Mazzotta. Radionica je namijenjena početnicima u fotografiji, ali i onima koji imaju iskustva.
Tijek radionice je zamišljen kao uvod u fotografiju s praktičnim dijelom fotografiranja Murtera u suton. Obradit ćemo sve bitne postavke foto kamere kako na analognom fotoaparatu tako i na digitalnom, ali i na mobitelima, stoga ne trebate posjedovati fotoaparat za radionicu!
Najavite nam vaš dolazak na nina@zaokret.hr!
Vidimo se u srijedu, 13. travnja u 18h u Društvenom centru Jedro!
Malo o voditelju, Marco Mazzotta:
Rođen je između generacija koje su koristile digitalne i analogne fotoaparate. Bilo je kasno za koristiti stare aparate, a prerano za koristiti nove. Njegova prva fotografija bila je napravljena s jednokratnom kamerom, za vrijeme školskih izleta. Kada je imao 13 godina, dobio je kompaktnu digitalnu kameru. Međutim, nije mu bila zanimljiva niti zabavna za koristiti stoga ju je njegova sestra više koristila. Kamere na mobitelu su počele biti kvalitetnije pa je dugo vremena koristio njih. Oduvijek je bio zainteresiran snimati umjetničke fotografije i zato je štedio od svoje 15 godine kako bi si kupio pravi fotoaparat. Prije 3 godine napokon je odlučio potrošiti svoju ušteđevinu na pravi fotoaparat te si je kupio svoj voljeni Fujifilm X-T30. To je bio trenutak kada se odlučio posvetiti proučavanju fotografije te je pročitao razne knjige o fotografiji i pratio rad poznatih fotografa. Sada pronalazi svoj vlastiti put te se smatra uličnim fotografom. Iako je digitalna fotografija velika tehnološka prednost, zaljubljen je u ćudljivost analogne, zato i dalje snima s fotoaparatima koje imaju film za razvijanje.
+