Back To Top

Edukativna radionica – „Kako pripremiti dijete za polazak u školu?“

Datum održavanja: 4.4.2022.

 

Bliži se polazak u prvi razred! Možda od jeseni prvi puta imate novu roditeljsku ulogu ili ćete tu ulogu imati za godinu, dvije i niste sigurni kako pripremiti dijete i sebe na nove izazove. Što podrazumijeva podrška prijelaza iz vrtića u školu? Što dijete treba znati prije polaska u školu? Što pomaže, a što otežava pripremu za školu?
Kako bi doznali odgovore na ova i slična pitanja te kako bi bolje pripremili sebe i dijete na novu ulogu Ogranak Matice hrvatske u Murteru organizira još jednu edukativnu radionicu.
Budući da se priprema za polazak u školu odvija od najranijeg djetinjstva gdje dijete postupno kroz igru upoznaje sve predvještine bitne za uspješan polazak u školu, radionica je namijenjena svim roditeljima, bakama, djedovima i stručnjacima koji bez obzira na dob djeteta žele saznati kako od ranih dana graditi spremnost djeteta za školu.
Cilj radionice je osnažiti sudionike i dati im korisne smjernice i aktivnosti kako mogu pripremiti dijete, ali i sebe za polazak u školu, kako na vrijeme prepoznati eventualne buduće teškoće u učenju, te kako biti podrška djetetu tijekom školovanja.
Voditeljica radionice je Višnja Milačić Žurić, profesorica pedagogije i sociologije, stručna suradnica Dječjeg vrtića Biograd.
+