Back To Top

TREĆA EKO SRIJEDA

Datum održavanja

29.7.2020

Danas smo se družili sa ŠESNAEST malih eko junaka! Novi projekt ponovnog iskorištavanja razvijen je i naučene su nove stvari. Ne brinite ako ste propustili prethodne, još uvijek možete uhvatiti posljednje dvije Eko srijede i zabaviti se s nama!

Jutros smo nakratko zatvorili oči i osluškivali jednu od najupečatljivijih sila na Zemlji: vjetar. Saznali smo koji su najvažniji ovdje u Hrvatskoj, što oni rade s našim vremenom, odakle dolaze i kako ih razlikovati na temelju njihovog porijekla.

Da bismo to učinili, krenuli smo od ruže vjetrova i kako se orijentirati čak i kad nemamo kompas. Sada znamo kako pronaći sjever; tijekom dana, uz pomoć sunca i sata, a tijekom noći gledajući u zvijezde, tražeći Polaris.

Izgradili smo naš uspravni „detektor vjetra“, napravljen od plastičnih boca, plutenih čepova i puno boja! Malo smo se borili sa stvaranjem čvorova, ali, hej, sve što je novo na početku se čini teško, ali s malo predanosti i strpljenja, dobili smo sjajne rezultate. I baš smo ponosni!

 

Aktivnost je provedena u sklopu projekta „JEDRO – Jadranski međusektorski edukacijski i društveni centar za održivi razvoj otoka“ sufinanciranog iz Europskog socijalnog fonda, a organizirala ju je i provela udruga Argonauta. U provedbi su se poštivale sve trenutne epidemiološke mjere i preporuke.

+