Back To Top

DRUGA EKO SRIJEDA

Datum održavanja

22.7.2020

Jutros, 22.7.2020., naša druga “Eko srijeda” se održala u baru Lantana, u uvali Čigrađa. Oduševili smo se ponovnim susretima s poznatim licima s posljednje radionice i nekim novim licima kojima se nadamo i na sljedećem susretu!

Današnja radionica bila je namijenjena tome da naši mali prijatelji shvate važnost svijeta insekata; na početku je bilo nekih iznenađenih lica, čak i nekih zgroženih, ali malo po malo uspjeli smo im objasniti da svako od tih malih stvorenja koja nas okružuju ima svrhu u našem ekosustavu i da ih se ne bismo trebali tako plašiti.

Razgovarali smo o endemskim i stranim vrstama, kako ih razlikovati i zašto je to važno učiniti, a na kraju smo im izgradili hotel, jer da, oni su važni, ali bolje je ipak ako svi imamo svoj osobni prostor!

Naravno, uvijek razmišljamo o okolišu i kako ponovo iskoristiti svoj otpad da bi od njega napravili nešto dobro pa smo uzeli svoj tetrapak otpad i pretvorili ga u mjesto gdje insekti mogu pronaći siguran krov nad glavom pa čak i neke grickalice! Ponosni smo, djeca su uživala i bube su zahvalne!

Aktivnost je provedena u sklopu projekta „JEDRO – Jadranski međusektorski edukacijski i društveni centar za održivi razvoj otoka“ sufinanciranog iz Europskog socijalnog fonda, a organizirala ju je i provela udruga Argonauta. U provedbi su se poštivale sve trenutne epidemiološke mjere i preporuke.

+