Back To Top

Tečaj talijanskog jezika (5)

Datum održavanja: 3.3.2022.

 

POČETNA GRUPA

Na današnjem satu bavili smo se najvažnijim talijanskim veznicima i njihovim engleskim prijevodima. Analizirali smo njihov izgovor i njihovu učestalu upotrebu.

Nakon toga polaznici su dobili  pet minuta da ispune kratku vježbu o upravo naučenim veznicima. Voditelj tečaja Marco potaknuo ih je da se pokušaju sami sjetiti umjesto da provjeravaju svoje bilješke kako bi dovršili zadatak. Zadnji dio sata smo proveli igrajući igru; polaznicima je dano nekoliko slika koje prikazuju različite sirovine i alate. Morali su razlikovati onaj koji znaju na talijanskom i jedan nepoznati. Poslije su jedan po jedan predstavljali što je bilo na slici.

NAPREDNA GRUPA

U naprednoj grupi polaznici su morali izraditi bilo koji recept od stvari prikazanih na slikama. Nakon toga su opisivali proces izrade recepta sa svim sastojcima, fazama i detaljima. U drugom dijelu sata, s obzirom na geopolitičku situaciju, koristili smo “EasyItalianNews” kako bismo pročitali kratki pojednostavljeni članak o nekim novostima iz invazije na Ukrajinu kako bismo studentima pružili nešto novinarskog leksika o ratu.

+