Back To Top

PRVI TIM PROJEKTA “RURALNA RAPSODIJA” SPREMAN JE REALIZIRATI SVOJU VIZIJU

Datum odrzavanja : 27.04.2024.

U subotu 27. travnja 2024. održana je edukativna radionica s prvim timom u sklopu projekta “Ruralna rapsodija – mladi u ritmu zajedništva”.

Tim mladih s područja Vodica prezentirao je ambicioznu ideju koja bi poboljšala kvalitetu ponude koju nudi grad, a u isto vrijeme motivirala zajednicu na fizičku aktivnost i održive načine transporta. O čemu se točno radi, za sada ćemo zadržati za sebe. 😉

Prije same realizacije projekta, mladi su morali proći kroz edukaciju o temeljnim stavkama koje će koristiti u provedbi. Dobili su odgovore na pitanja “Što je projekt?”, “Što je dizajnersko razmišljanje?”, “Koje su faze projekta?” i “Kako napraviti budžet?”. Sve su to važne informacije koje proširuju njihovo znanje koje će sigurno koristiti i u budućnosti. Naravno, radionica se provela uz pomoć neformalnih metoda, što je ovu možda zahtjevnu temu približilo mladima na pristupačan način.

Sad kada su upili znanje, pred mladima stoji izazov pretvaranja ideje u stvarnost, ali uz stručno mentorstvo, sigurni smo da će uspješno odraditi posao!

*Cilj projekta “Ruralna rapsodija” je osnažit mlade iz lokalne zajednice za aktivno djelovanje u vlastitoj ruralnoj zajednici i preuzimanje uloge inicijatora i organizatora kulturnih, zabavnih i drugih sadržaja kroz pripremu i provođenje vlastitih projekata. Ovaj projekt prilika je za mlado stanovništvo ruralnih područja za usvajanjem znanja i vještina na alternativan način, drugačiji od onog koji se inače nudi u njihovim sredinama.

*Projekt financira Središnji državni ured za demografiju i mlade kroz financijsku potporu iz raspoloživih sredstava dijela prihoda od igara na sreću i Državnog proračuna za 2023. godinu.

+