Back To Top

EDUCIRALI SMO I 3. TIM MLADIH KOJI ĆE REALIZIRATI SVOJU PROJEKTNU IDEJU

Datum odrzavanja : 25.05.2024.

Dana 25. svibnja 2024. održana je edukativna radionica s posljednim odabranim timom u sklopu projekta “Ruralna rapsodija – mladi u ritmu zajedništva”.

Mladi veslači žele promovirati svoj klub, potaknuti djecu i mlade na bavljenje sportom, te poslati cijeloj lokalnoj zajednici poruku o važnosti boravka na otvorenom i fizičke aktivnosti. Sport je jedan od temelja zdravog društva, a kretanje od malih nogu osigurava usvajanje dobrih navika za cijeli život. Ovu skupinu mladih je upravo to potaklo da osmisle kako napraviti promjenu u svojoj zajednici, a uz edukaciju su dobili znanja i alate da to i ostvare.

Prije same realizacije projektne ideje, mladi su prošli kroz ciklus edukacija na teme: Kreativno razmišljanje, Projektni ciklus i Budžetiranje. Uz stručno vodstvo i neformalni pristup, radionice su ishodišna točka njihova uspjeha u realizaciji projekta.

Radionice su im dale znanje, a sad je na mladima da ga primjenu.

Pratite nas i dalje kako bi saznali što su mladi osmislili i kako će to realizirati!

*Cilj projekta “Ruralna rapsodija” je osnažit mlade iz lokalne zajednice za aktivno djelovanje u vlastitoj ruralnoj zajednici i preuzimanje uloge inicijatora i organizatora kulturnih, zabavnih i drugih sadržaja kroz pripremu i provođenje vlastitih projekata. Ovaj projekt prilika je za mlado stanovništvo ruralnih područja za usvajanjem znanja i vještina na alternativan način, drugačiji od onog koji se inače nudi u njihovim sredinama.

*Projekt financira Središnji državni ured za demografiju i mlade kroz financijsku potporu iz raspoloživih sredstava dijela prihoda od igara na sreću i Državnog proračuna za 2023. godinu.

+