Back To Top

Otkrij arapski ples!

Datum održavanja: 27.3.2023.

 

U ponedjeljak, 27.3., u Društvenom centru Jedro u ponedjeljak smo sudjelovali na tečaju plesa koji je vodila naša volonterka Sarah iz Jordana u sklopu svog tečajaa arapskog jezika i kulture. Tijekom našeg druženja upoznali smo se s podrijetlom i poviješću Dabkeha, arapskog narodnog plesa koji je nastao u planinskim regijama Levanta, koji uključuje zemlje poput Palestine, Libanona, Jordana i Sirije. Dabkeh je izvedeno iz riječi “dabaka” na levantinskom arapskom, što znači “tapanje nogama” ili “praviti buku”. Mi smo naučili plesati Dabkeh i zauzvrat naučili Sarah naš vlastiti hrvatski narodni ples. Kulturna razmjena bila je prekrasno iskustvo koje nam je omogućilo da međusobno dijelimo i učimo o tradiciji.

 

*Europske snage solidarnosti (ESS) program su Europske unije za jačanje solidarnosti u raznim područjima: od pomoći osobama u nepovoljnom položaju i pružanja humanitarne pomoći do angažmana za zdravlje i okoliš u EU-u i šire.

Program mladima pruža priliku da odgovore na potrebe zajednice, daju konkretan doprinos društvu i pritom stječu neprocjenjivo iskustvo i razviju nove vještine. Program je namijenjen i organizacijama aktivnima u području solidarnosti koje žele uključiti mlade u svoje aktivnosti.

+