Back To Top

Mala škola pomorske baštine Edukativna radionica i jedriličarska regata „Škola u gajeti“

Datum održavanja: 10.5.2022.

 

U sklopu kalendara Društvenog centra JEDRO, udruga Latinsko idro u suradnji s osnovnom školom „Murterski škoji“ Murter, dana 10. svibnja 2022. godine u DC Jedro, organizirala je edukativnu radionicu za učenike 6. razreda kako bi ih pobliže upoznala s djelatnostima udruge. Na edukativnoj radionici je sudjelovalo sveukupno šesnaest polaznika koji su se upoznavali s dosadašnjim radom udruge te nadolazećim ljetnim aktivnostima. Radionicu je vodila koordinatorica udruge Latinsko idro.

Cilj radionice je upoznavanje polaznika s djelatnostima udruge te priprema za dječju jedriličarsku regatu koja se održala u petak 13. svibnja 2022 godine. Na regati su također, osim učenika 6.razreda OŠ „Murterski škoji“, sudjelovali i učenici iz pet europskih zemalja koji trenutno borave u Murteru, u sklopu europskog projekta Erasmus+. Plovilo se murterskim akvatorijem u pet tradicionalnih brodova na latinsko jedro. Na jedriličarskoj regati je sudjelovalo sveukupno 28 učenika.

Kroz sudjelovanje na edukativnoj radionici teorijskog dijela te na jedriličarskoj regati, u sigurnom i prijateljskom okruženju, djeci se pružala prilika za razvijanje mornarskih vještina, pobliže upoznavanje naše kulture, baštine i povijesti te razmjena znanja, iskustava i perspektiva iz različitih kultura.

+