Back To Top

IZLOŽBA FOTOGRAFIJA “ŽIVOT JADRANSKIH DUBINA”

Datum održavanja

29.8.2020

29. kolovoza 2020., u večernjim satima otvorena je izložba fotografija „Život jadranskih dubina“ na lokaciji Murter – plaža Luke – šetnica uz terasu cafe- bara Reful na kojoj su posjetitelji mogli „zaroniti“ u svijet podmorja. Cilj ove izložbe u okviru kalendara aktivnosti budućeg Društvebog centra JEDRO, bio je približiti posjetiteljima predivan svijet podmorja i tako ih zainteresirati za njegovu zaštitu.

Prekrasnim prizorima ovjekovječenih kamerom Đanija Iglića, Ivane Kurić Kovačević, Duške Romanović i Eugena Kogoja, posjetitelji su vidjeli razne puževe, školjaše, ribe i druga „morska čuda“ Jadranskog mora.

Poseban naglasak stavljen je na endem Mediterana – školjkaša perisku (Pinna nobilis) koji je zbog masovne smrtnosti, uzrokovane parazitom Haplosporidium pinnae, gotovo nestao iz Jadrana.

Izložba će nakon Murtera biti izložena u gradskoj knjižnici “Juraj Šižgorić” u Šibeniku.

Aktivnost je provedena u sklopu projekta „JEDRO – Jadranski međusektorski edukacijski i društveni centar za održivi razvoj otoka“ sufinanciranog iz Europskog socijalnog fonda, a organizirao ju je nositelj projekta JEDRO, udruga Argonauta. U provedbi su se poštivale sve trenutne epidemiološke mjere i preporuke.

+