Back To Top

FACE TWIST – RADIONICA TRANSFORMACIJE LICA UPOTREBOM ŠMINKE

Datum održavanja: 29.1.2022.

 

U subotu, 29. siječnja, u sklopu kalendara Društvenog centra Jedro održala se radionica Face twist – radionica koja se bavila transformacijom lica upotrebom šminke.

Radionica je započela prezentacijom o trendovima i poznatim make up umjetnicima kao i o ulozi šminke pri izradi maske na Karnevalu, a provela se po principu autor – model 1:1 prema zadanom predlošku koji se  kopiranjem prenosi na lice modela, uz upute i korekcije voditelja radionice.

Cilj radionice je bio zaintrigirati i pozvati upoznate i manje upoznate s mogućnostima razvijanja i realizacije likovnosti u različitim medijima te širenja perspektive u domeni kulturološkog aspekta  murterskih Bak” , tradicije nekad i sad. Naglasak je na mladima kojima se želi ustupiti mjesto i vrijeme u svrhu razvijanja vlastitih talenata i interesa neograničeno u poimanju, konkretno ovdje  upotrebe šminke, boja, crtanja, slikanja, modeliranja.

Sudionici radionice naučili su producirati masku “Iluzija” upotrebom određenih make up materijala i na taj način dobili vještinu i ideju za izradu maske za nadolazeće karnevalsko doba, odnosno Murterske Bake.

+