Back To Top

EKRANITIS – UTJECAJ EKRANA NA DJEČJI RAZVOJ

Datum održavanja: 31.1.2022.

 

U ponedjeljak, 31. siječnja, u sklopu kalendara Društvenog centra JEDRO održalo se predavanje na temu kako ekrani utječu na dječji razvoj u organizaciji udruge Ogranak Matice hrvatske u Murteru. Predavanje je održao psiholog Dario Kovač iz Kabineta za ranu intervenciju Zadar. Na predavanju je sudjelovalo 15 sudionika. Koordinatorica udruge ih je na samom početku pozdravila i onda je riječ prepustila predavaču. On je uz pomoć PowerPoint prezentacije tumačio teoretski dio, a kasnije je vrijeme posvetio postavljenim pitanjima iz publike. 

Cilj ovog predavanja bio je informirati sve zainteresirane o važnoj temi – „ekranitisu“. Naziv možda zvuči simpatično, ali je u stvari ozbiljan poremećaj današnjice.  Pogađa sve nas, a posebno djecu zbog nekontroliranog korištenja ekrana. Predavač je publiku uputio u neke statističke podatke, posljedice prekomjernog korištenja ekrana, ali i u alternative koje zamjenjuju ekrane. Uz sve navedeno, dobili su mogućnost za kvalitetno provesti svoje slobodno vrijeme. 

Rezultat ovog predavanja su osviješteni pojedinci koji mogu dalje dijeliti znanje drugima na spomenutu temu i poduzeti konkretne korake u zaštiti svoje djece od ekrana. 

+