Back To Top

DJEČJA JEZIČNA IGRAONICA

Datum održavanja: 27.9.2021.

 

Povodom Europskog dana jezika koji se obilježava 26. rujna, udruga Ogranak Matice hrvatske u Murteru organizirala je dječju jezičnu igraonicu na temu talijanskog jezika. Ugostila je volonterku udruge Argonauta koja dolazi iz Italije te na taj način pružila djeci priliku da se susretnu s izvornim govornikom te zemlje.  Dječja jezična igraonica održala se 27. rujna s početkom u 18h u DC JEDRO u trajanju od 1h.

Na početku ove radionice, koordinatorica je obilježila Europski dan jezika na način da im je kroz 5 pitanja i njihovu suradnju u komunikaciji s njom otkrila zanimljive podatke i činjenice vezane za jezike u svijetu. Nakon toga, zajedno s volonterkom, podijelila je djecu u tri grupe koje su same sebi dale naziv i igre su započele! Prva igra odnosila se na vokabular i slaganje rečenica, druga je bila povezana s brojevima, a treća je bila spajanje riječi i kartica s crtežima.

Cilj ove radionice bio obnavljanje talijanskog jezika na početku nove školske godine, ali i prilika da nauče nešto novo. Koordinatorica udruge OMHM i volonterka udruge Argonauta zajedno su osmislile igre i napravile potrebne materijale za radionicu, kao i provele istraživanje o Europskom danu jezika.

Ova se aktivnost provela u sklopu kalendara društvenog centra JEDRO i poštivale su se sve epidemiološke mjere i preporuke.

+