Back To Top

SVEČANO OTVORENJE DRUŠTVENOG CENTRA JEDRO

Datum održavanja: 13.5.2021.

 

U četvrtak, 13.5.2021. s početkom u 18 h svečano ćemo otvoriti Društveni centar Jedrosna adresi Butina 2, na 2. katu.

Društveni centar Jedro rezultat je provedbe projekta financiranog iz Europskog socijalnog fonda (85%) i bespovratnih sredstava osiguranih iz Državnog proračuna Republike Hrvatske (15%) ukupne vrijednosti 1.999.243,34 kuna, od čega je do sada uloženo više od 350.000,00 kn na adaptaciju i opremanje ovog prostora kojim se u funkciju stavlja do sada neiskorišteni dio općinske zgrade.

Ovim ćemo društvenim centrom proširiti raspon usluga od općeg interesa za lokalnu zajednicu, ali i stvoriti preduvjete za održivi društveno-razvojni rad sukladan potrebama današnjeg vremena.

Radi epidemiološke situacije, primorani smo ograničiti broj uzvanika na predstavnike nositelja, partnera i suradnika, a ostalu javnost i medije izvijestiti Priopćenjem za javnost.

Plan nam je kako je i predviđeno projektom, prostor novog Društvenog centara u Murteru početi intenzivno koristiti primati i ugostiti sve zainteresirane za konstruktivno korištenje ovog prostora na korist cijele lokalne zajednice. A to će se postići izradom prijedlog modela, uvjeta i pravila korištenja društvenog centra/co-working prostora. Putem radnih sastanaka raspraviti će se ideje i iskustva sudionika, definirati interesi i potrebe dionika za korištenjem prostora, razmijeniti ideje o mogućim načinima korištenja, modelima sufinanciranja troškova prostora, sabrati prijedlozi te donijeti zajednički zaključak koji će biti temelj za prijedlog modela upravljanja co-working prostorom.

Raspored izlaganja

  1. Uvodni pozdrav – Toni Turčinov, načelinik Općine Murter Kornati
  2. Što se do sada napravilo i sljedeći koraci u sklopu projekta DC Jedro – Ivona Jadrić, voditeljica projekta DC Jedro
  3. Prezentacija idejnog projekta Insularium – arhitekt Hrvoje Bota i Ranko Milić, CEDRA Split

 

Svečano otvorenje Društvenog centra Jedro sufinancirano je u okviru Operativnog programa Učinkoviti ljudski potencijali iz Europskog socijalnog fonda.

Veselimo se zajedničkom druženju!

+