Back To Top

ŠTO JE TO WHATSAPP? – radionica za starije sumještane

Datum održavanja.: 3.12.2022.

 

Projekt eMUlzija-energija mladih u lokalnoj zajednici spaja različite generacije koje zajedno rade na jednoj temi – digitalnoj pismenosti. 3. prosinca 2022. kada se održala još jedna radionica, riječ je bila o aplikaciji za besplatnu razmjenu poruka, fotografija, videozapisa i drugih datoteka te uspostavljanje glasovnih i video poziva.

Sudionici od 60 do 80 godina imali su priliku na svoje pametne telefone instalirati ovu aplikaciju ili, ukoliko je već imaju, naučiti kako se njome koristiti. Kako nazvati osobu na video poziv, objaviti status, poslati poruku ili napraviti grupu… sada već znaju! 😀 Zapisivali su, pamtili, dobro se nasmijali i družili!

No, to nije sve! Iznenadili smo ih bookletom “M(u)ali rječnik murterskog dijalekta” koji smo izdali u sklopu ovog projekta. Sa smiješkom na licu i dogovaranjem teme za drugu radionicu naš susret je završio.

Vidimo se sljedeći put, a datume i teme pratite na društvenim mrežama!!!

*Projekt eMUlzija-energija mladih u lokalnoj zajednici financiran je iz Središnjeg ureda za demografiju i mlade, a radionicu je proveo Ogranak Matice hrvatske u Murteru – partner na projektu.

+