Back To Top

SASTANAK/RADIONICA OSMIŠLJAVANJA MOGUĆNOSTI SURADNJE NA BOLJEM KORIŠTENJU PROSTORA U JAVNOM VLASNIŠTVU NA PODRUČJU OPĆINE MURTER KORNATI – AMPHORARIUM

Datum održavanja: 9.6.2021.

 

U okviru projekta „JEDRO – Jadranski međusektorski edukacijski i društveni centar za održivi razvoj otoka“ održat ćemo i posljednji sastanak na temu javnog prostora u OMK – Amphorariumu. 

Cilj ovih susreta je prikupljanje ideja, prijedloga, ali i iskaza interesa, potreba i mogućnosti suradnje na boljem korištenju vrijednih javnih prostora na području Općine Murter Kornati. Osnovna namjera je aktiviranjem ovih javnih resursa doprinijeti unapređenju kvalitete života, ali i razvoju novih društvenih, gospodarskih, kulturnih, obrazovnih, ekoloških i drugih aktivnosti i projekata koji mogu pomoći i u pružanju odgovora i povećanju otpornosti na aktualne izazove i krize.

Na ovom sastanku želimo čuti razmišljanja, potrebe i ideje lokalnih dionika koje želimo i informirati o mogućnostima i koristima koji mogu proizaći iz aktivnog

uključenja i u smislu pripreme i prijave novih zajedničkih i pojedinačnih programa, projekata i aktivnosti koje dijelom mogu biti i prijavljene na trenutno otvorene i/ili najavljene EU natječaje.

Sastanak će se održati u srijedu, 9. lipnja u Društvenom centru Jedro, a  uključit će kratko upoznavanje s projektom Amphorarium, odnosno prezentaciju likovnog postava Amphorariuma koju će voditi arhitektonski studio Invictus d.o.o.

Nakon prezentacije, održat će se i fokus grupe prema grupama dionika (ugostitelji, ronilački klubovi…) važnima za javni prostor Amphorarium.

+