Back To Top

RADIONICA “ZAJEDNO OČUVAJMO I UNAPRIJEDIMO MURTERSKU BAŠTINU”

Datum održavanja: 27.4.2022.

 

U sklopu kalendara Društvenog centra JEDRO, Ogranak Matice hrvatske u Murteru i udruga Latinsko idro, organizirali su radionicu pod nazivom „Zajedno očuvajmo i unaprijedimo murtersku baštinu“.

Radionica je bila namijenjena svima onima koji žele očuvati i unaprijediti murtersku baštinu što podrazumijeva pjevanje starih pučkih napjeva, smotru klapa pod osvjetljenim jedrima, promociju gastronomskih specijaliteta na Staroj rivi i slično. Na radionicu se odazvalo desetero sudionika iz lokalne zajednice koji su iznijeli svoje dosadašnje iskustvo te neke nove ideje kako bi se stari murterski običaji što bolje promovirali široj javnosti te popularizirali kod mlađih generacija iz lokalne zajednice.

Cilj ove aktivnosti je uključivanje što više dionika iz lokalne zajednice, kako bi zajedničkim djelovanjem poboljšali te unaprijedili nadolazeće ljetne manifestacije koje doprinose očuvanju tradicije i murterskih običaja, a to su „Murterski pir“ i „Dani latinskog idra“.

Rezultat ove aktivnosti bilo konstruktivno provedeno slobodno vrijeme i umrežavanje pripadnika lokalne zajednice sa istim ili sličnim interesima povezanima s očuvanjem i unaprjeđivanjem murterske baštine.

+