Back To Top

PETA EKO SRIJEDA

Datum održavanja

12.8.2020

Na današnjoj petoj i posljednjoj Eko srijedi bavili smo se plimom i osekom, odnosno utjecajem mjeseca i sunca na naša mora. To smo radili kroz igru i nakon što smo testirali razumijevanje naših najmlađih posjetitelja kako plime i oseke djeluju, izradili smo nešto što bi moglo ploviti tim plimama i osekama!

Uzeli smo plastične boce i pretvorili ih u DIY gusarske čamce, s pogonom na ručno punjenje. Nakon borbe između štapića i žlica, krenuli smo na more kako bismo ih testirali! Bilo je jako zabavno vidjeti djecu kako se prskaju i pomažu jedni drugima u punjenju pogona. Odličan timski rad!

Kao što sve stvari dođu svome kraju, tako smo i mi s našim Eko srijedama došli do kraja. Od srca zahvaljujemo djeci što su nam se pridružila na ovom Eko-putovanju i jako se veselimo svim budućim putovanjima. Ostanite kreativni i ostanite EKO!

Aktivnost je provedena u sklopu projekta „JEDRO – Jadranski međusektorski edukacijski i društveni centar za održivi razvoj otoka“ sufinanciranog iz Europskog socijalnog fonda, a organizirala ju je i provela udruga Argonauta. U provedbi aktivnosti su se poštivale sve trenutne epidemiološke mjere i preporuke.

+