Back To Top

OTVORENJE IZLOŽBE “Kulturni dan o Bak”

Datum održavanja: 23.2.2022.

 

Jelena Ćurić, članica KU Murterske poklade, u sklopu projektnih aktivnosti koje se održavaju u DC Jedro, 23. veljače, 2022. godine otvorila je izložbu pod nazivom „Kulturni dan o Bak” u DC Jedro. Postav izložbe čine radovi različitih autora, vrtićke, školske i odrasle dobi, 5 grupnih i 28 pojedinačnih.

Radovi su izrađeni na kreativno-edukativnim radionicama održanim u prostoru DC Jedro pod organizacijom KU Murterske poklade na temu „Bake“ i radovi pristigli u sklopu natječaja za izložbu.

Cilj ove izložbe je nagovijestiti vrijeme karnevala u Murteru i poticati mlade da se kreativno izražavaju uzimajući Murterske Bake kao inspiraciju. Pozadinski cilj je njegovanje tradicije murterskog karnevala u zajednici.

Žiri je prethodno otvaranju izložbe ocijenio radove te su na otvorenju izložbe proglašeni najbolji kojma je Pokladni odbor uručio nagrade. Simbolične prigodne nagrade Pokladni odbor osigurao je i za ostale sudionike izložbe. Drugi dio izložbe nalazi se u UO YOO bar, koji se nalazi u centru mjesta / Hramina, a koji prostor je u službi ostakljenog izloga u kojemu su postavljeni rekviziti, fotografije, maske i kostimi Baka prethodnih godina. Vanjski izlog prezentan je kao mjesto dostupno svim prolaznicima i posjetiteljima, noćna rasvjeta ugođaj upotpunjuje, dok danju raznolikost i šarenilo izloga privlači pozornost.

Izložbe u DC Jedro i UO YOO baru postavljene će biti do 2.3.2022.

+