Back To Top

OSNOVE FOTOGRAFIJE – RADIONICA

Datum održavanja: 13.4.2022.

 

U srijedu 13. travnja, u sklopu kalendara Društvenog centra Jedro održala se radionica Osnove fotografije u organizaciji udruge Zaokret. Voditelj je bio Marco Mazzota iz udruge Argonaute, a Nina Šegović asistentica.

Radionica je započela teoretskim dijelom o postavkama fotoaparata i mogućnostima koje te postavke pružaju te se nakon toga izašlo na teren isprobati naučeno. 

Cilj ove radionice bio je uputiti sudionike o mogućnostima koje ručno unesene postavke na fotoaparatu pružaju. Također, cilj je bio i demonstrirati sudionicima način rada analognog fotoaparata u usporedbi s digitalnim fotoaparatom. Isto tako, cilj radionice bio je izaći na teren i isprobati naučene postavke u vrijeme kada je osvjetljenost vrlo povoljna za fotografiranje. I na kraju, cilj je bio svim zainteresiranima ponuditi kvalitetan i kreativan način za provođenje slobodnog vremena.

Sudionici su poslije ovoe radionice prepoznali i mogli razlikovati značajke analogne i digitalne fotografije te su isprobali svoje vještine fotografiranja na terenu.

+