Back To Top

KAPACITIRANJE ZA ORGANIZACIJU I KOORDINACIJU AKTIVNOSTI DRUŠTVENOG CENTRA JEDRO – MENADŽMENT VOLONTERA

Datum održavanja: 18.2.2021.

 

 

U četvrtak, 18. veljače 2021. održao se poludnevni trening „Menadžment volontera“ u sklopu kapacitiranja za organizaciju i koordinaciju aktivnosti Društvenog centra Jedro koji je vodila Antonia Matković iz Volonterskog centra Split.

Na treningu su se predstavnici lokalnih udruga upoznali sa osnovnom terminologijom i definicijama iz područja volonterstva, otkrili što jest, a što volontiranje nije, saznali tko sve može organizirati volontiranje i tko su dionici u procesu volontiranja.

Uz to je bilo riječi i o Zakonu o volonterstvu, o pismenim ugovorima o volontiranju kao i o njihovom sadržaju, trajanju volontiranja, podnošenju izvješća o organiziranom volontiranju, potvrdama o volontiranju i stečenim kompetencijama, pravima i odgovornostima volontera i organizacija koje ih primaju.

Sudionici treninga dobili su zaista detaljan uvid u izradu opisa volonterske pozicije i volonterskog programa, načinima kako privući volontere, u selekciju i obuku volontera kao i u organizaciju volonterske akcije.

Za kraj je voditeljica treninga upoznala sve sudionike sa primjerima dobre prakse i pozvala prisutne predstavnike lokalnih udruga da napišu svoj vlastiti volonterski program.

 

+