Back To Top

Jam session s udrugom Zaokret

Datum održavanja: 10.12.2021.

 

U petak 10. prosinca, u sklopu kalendara Društvenog centra Jedro održao se jam session- druženje uz akustične instrumente u prostoru Društvenog centra. Jam session je započeo demonstracijom instrumenata koje su polaznici donijeli, potom dogovorom oko tijeka sviranja, tema i korištenja akorda nakon čega su sudionici bili pozvani kreativno se izraziti glazbom na način da zajednički odsviraju dogovorene teme. 

Cilj ove radionice je bio ponuditi kvalitetno provedeno slobodno vrijeme za mlade glazbenike, ali i one iskusnije te razmjenu znanja između te dvije skupine. Također, cilj je bio oslobađenje od ustaljenih načina odnošenja s instrumentom u smislu korištenja novih tehnika sviranja, glazbenog eksperimentiranja i komponiranja što utječe na daljnji razvoj kreativnosti u muzičkom izražavanju sudionika, ali i motoričkih vještina i sposobnosti timskog rada.

Primjena kreativnog načina komponiranja i suradnje u muzičkom smislu što dalje upućuje na osvještavanje važnosti timskog rada, slušanja i sviranja dogovorenih tema.

+