Back To Top

IMAŠ TALENT ILI VJEŠTINU? PONUDI JE DRUŠTVENOM CENTRU JEDRO!

 

Često čujemo da uspoređivati se s drugima nije poželjno. Ipak, u našem slučaju zanimljivo je usporediti društveni život na Murteru sa onim na otoku Herøy koji se nalazi na sredini norveške obale usred hladnog norveškog mora.

Kao i na Murteru, i u Herøyu djeluju lokalne udruge koje svojim djelovanjem obogaćuju društveni život male otočne zajednice.

Oni su problemu manjka društvenog života na malom otoku priskočili na način da su pozvali sve zainteresirane koji posjeduju neki talent ili vještinu da ih podijele u njihovom društvenom centru sa svojim sumještanima.

Tako je, na primjer, jedan stanovnik Herøya ponudio satove gitare svima koji bi htjeli naučiti svirati. Na njegovu ponudu su se odazvali njegovi sumještani koji su željeli svirati i tako se oformila jedna glazbena skupina koja je svoje slobodno vrijeme provodila muzicirajući. Ovaj model polučio je uspjeh, a zanimljivo je to da je potpuno bio bez naknade, kako za učitelja gitare tako i za sudionike tečaja.

Potaknuti ovim primjerom, a i zbog činjenice da i mi u Murteru imamo svoj društveni centar Jedro odlučili smo napraviti isto.

Zato ovim putem pozivamo fizičke osobe, odnosno pojedince koji bi htjeli ponuditi nešto svojoj zajednici, bez naknade i koji znaju svirati gitaru, pjevati, crtati, izrađivati makete brodova, predavati o temama u području psihologije i osobnog rasta, davati poduke iz matematike, hrvatskog i stranog jezika ili bilo kojeg drugog predmeta, izrađivati nakit, kreativno pisati, voditi čitalački klub, fotografirati, glumiti, gledati dokumentarne filmove, izrađivati origami, igrati šah, plesati ili bilo što što bi mogli ponuditi da to i ponude u našem društvenom centru i da na taj način obogate lokalnu zajednicu i društveni život Murtera. To sve moguće je raditi koristeći prostor Jedra (Butina 2, 22243 Murter) kao i komunikacijske kanale ovog društvenog centra.

Društveni centar Jedro otvoren je za sve vaše prijedloge koje možete poslati na mail jedro@argonauta.hr ili na broj telefona 099 389 4911.

Veselimo se vašim ponudama!

+