Back To Top

GLAZBENA IGRAONICA (ZA DJECU 4-6 GODINA)

Datum održavanja

16.11.2020.

Jučer, 16. studenog 2020. u sklopu kalendara budućeg Društvenog centra Jedro, partnerska udruga projekta Jedro, KUU Zaokret, održala je u Kino sali Žut glazbenu radionicu za naše najmlađe. Radionica se bavila temom jeseni kroz zvukove i na njoj su djeca promišljala o pitanjima poput: Kakve je boje jesen? Kakvih okusa? Mirisa? Zvukova? Što najviše vole u jeseni od nabrojanoga? Zašto?

Nakon zanimljivih dječjih odgovora, djeca su se upoznala s pomalo neobičnim i novim instrumentima. Nakon što su ih dodirnula, isprobala i zadovoljila znatiželju, djeca su naučila kako ih koristiti i međusobno ih kombinirati na način da su zajedno s voditeljicom radionice proizvodili instrumentalnu pjesmu kiše i oluje. Svako je dijete imalo svoju malu ulogu u ovoj izvedbi i tako je nastao pravi mali orkestar.

Po reakcijama djece, predviđenih 30 minuta za radionicu prošlo je prebrzo i zato su se djeca s voditeljicom dogovorila da će se uz glazbu opet družiti, i to već idući mjesec.

Ovu aktivnost organizirala je udruga Argonauta u suradnji s udrugom KUU Zaokret i u provedbi su se poštivale sve trenutne epidemiološke mjere i preporuke.

+