Back To Top

EKO-SRIJEDA U ZNAKU OBILJEŽAVANJA SVJETSKOG DANA VODA

Datum odrzavanja : 13.03.2024.

U srijedu 13. ožujka proveli smo i 8. eko-srijedu u sklopu projekta “Kornati-važno je o moru znati 8”, a ovog puta je u fokusu radionice bio nadolazeći Svjetski dan voda!

Djeca iz vrtićke skupine “Školjkica” – područni objekt Betina, u sklopu Dječjeg vrtića “Spužvica” – Tisno naučili su nešto više o važnosti voda za planet Zemlju i kako je možemo očuvati. Djeca su podijeljena u grupama imala zadatak razvrstati određene radnje i navike prema tome troše li one puno ili malo vode. Tako smo osvijestili djecu da isključe vodu kada peru zube ili da skupljaju kišnicu kada zalijevaju vrt, te da zamjene navike poput kupanja s tuširanjem kako bi trošili što manje vode.

Kako bi i ostatak javnosti osvijestili o važnosti voda, djeca su temperama naslikala prava umjetnička djela koja predstavljaju vode i s pomoću kojih se želi obilježiti Svjetski dan voda 22. ožujka. Njihovi radovi bit će izloženi u DC Jedro, uz tekst o inspiraciji iza radova koji smo osmislili uz pomoć djece, kako bi sve korisnike centra podsjetili da je voda neprocjenjiv prirodni izvor kojeg treba čuvati!

U galeriji pogledajte kako je prošla radionica!

*Projekt financira Ministarstvo znanosti i obrazovanja RH

*Europske snage solidarnosti (ESS) program su Europske unije za jačanje solidarnosti u raznim područjima: od pomoći osobama u nepovoljnom položaju i pružanja humanitarne pomoći do angažmana za zdravlje i okoliš u EU-u i šire.

Program mladima pruža priliku da odgovore na potrebe zajednice, daju konkretan doprinos društvu i pritom stječu neprocjenjivo iskustvo i razviju nove vještine. Program je namijenjen i organizacijama aktivnima u području solidarnosti koje žele uključiti mlade u svoje aktivnosti.

U aktivnosti su sudjelovali volonteri iz programa Europskih snaga solidarnosti.

 

+