Back To Top

EDUKATIVNO-ZABAVNE RADIONICE NA COLENTUMU

Datum održavanja

22.8.2020

Subota, 22. kolovoza 2020. bila je rezervirana za prvu hrvatsku arheološku plažu. U sklopu kalendara aktivnsti budućeg Društvenog centra JEDRO, udruga Argonauta održala je niz edukativno-zabavnih radionica za djecu i odrasle. Cilj radionica bio je upoznati posjetitelje sa svakodnevnim životom starih Rimljana i načinom na koji su provodili svoje slobodno vrijeme.

Tako su posjetitelji na zabavan način mogli naučiti ili nadograditi svoje znanje o rimskim brojevima, okušati se u jednoj od igara koje su se igrale u doba starog Rima, izrađivati lovorove vijence i na kraju osvojiti nagradu za svoju spretnost.

Bilo je jako lijepo vidjeti zainteresiranost posjetitelja, pogotovo onih mlađih za priče o starim Rimljanima. I već se veselimo idućem ovakvom ili sličnom druženju.

Aktivnost je provedena u sklopu projekta „JEDRO – Jadranski međusektorski edukacijski i društveni centar za održivi razvoj otoka“ sufinanciranog iz Europskog socijalnog fonda. U provedbi su se poštivale sve trenutne epidemiološke mjere i preporuke.

+