Back To Top

Edukativna radionica: Uloga igre u cjelovitom razvoju djeteta

Datum održavanja: 16.5.2022.

 

U ponedjeljak, 16. svibnja 2022., u sklopu kalendara Društvenog centra JEDRO, održala se edukativna radionica na temu ”Uloga igre u cjelovitom razvoju djeteta” u organizaciji Ogranka Matice hrvatske u Murteru. Radionicu je održala Višnja Milačić Žurić – profesorica pedagogije i sociologije, stručna suradnica Dječjeg vrtića Biograd, a na njoj je sudjelovalo 8 osoba. Voditeljica je započela radionicu koristeći neformalnu metodu. Sudionici su prvo birali životinju koja ih predstavlja – s tim im je voditeljica dala primjer igre otvorenog tipa koji mogu igrati sa svojom djecom kako bi potaknuli njihovu maštu i kreativnost. Također, dala im je priliku da se prisjete svog djetinjstva te su gledali video o vrstama igara itd. Pružila im je teoretski dio znanja, ali i dala konkretne primjere igre u praksi.

Cilj radionice je bio je dati korisne informacije i primjere igre svim sudionicima kako bi mogli, u odnosu sa svojom djecom, kvalitetno provesti vrijeme i na taj način osnažiti svoj odnos s njima.

Rezultat ovog predavanja su informirani roditelji, učitelji, odgajatelji (…) koji su sudjelovanjem na ovom predavanju dobili informacije o važnosti dječje igre kao bitnog aspekta u njihovom razvoju.

+