Back To Top
Bookmobil

BOOKMOBIL U MURTERU

Datum održavanja: 26.4.2021.

 

TRG RUDINA, OD 16 DO 20 SATI
U sklopu kalendara aktivnosti Društvenog centra Jedro kombi Maje Klarić prvi put dolazi u Murter i to u ponedjeljak, 26.4. Bit će parkiran na Trgu Rudina od 16 do 20 sati.
PROGRAM:
RAZMJENA KNJIGA – od 16 do 20 sati
Bookmobil nudi pregršt zanimljivih naslova za sve uzraste koji se slobodno mogu razmijeniti za druge knjige ili manju donaciju. Ponesite sa sobom nešto što ste već pročitali i što ćete zamijeniti za knjigu koja vam upadne u oko u prtljažniku knjižare na kotačima!
KNJIŽEVNO DRUŽENJE: u 17 sati
Kako je Bookmobil i književna kulisa, pred njim će se u Murteru organizirati zanimljivo pjesničko druženje. Tri generacije, tri različite pjesnikinje, upoznavat će jedna drugu dok publika upoznaje njih – kroz razgovor i čitanje poezije. Stihom na stih, gradit će se pjesničko prijateljstvo između Antonele Bokan, Milene Turčinov i Maje Klarić. Dođite na kavu i poslušajte poeziju ovih zanimljivih žena od pera!
Antonela Bokan je knjižničarka, barmenica i baristica koja piše priče i pjesme i planetama promatra svijet. Kako sama za sebe kaže, „pišem, sanjam, divim se i živim!“
Milena Turnčinov piše poeziju, autobiografske i biografske priče pretočene u stihove. Priče su kornatske tematike, nastale iz ljubavi prema Kornatima i moru, ali i djetinjstvu koje je provela na otoku.
Maja Klarić je putopjesnikinja iz Šibenika. S udrugom Fotopoetika organizira razna događanja kao što su međunarodni pjesnički susreti Šumski pjesnici u Butorima pored Grožnjana i Martinska, Martinik u Šibeniku. Dosad je objavila šest knjiga od kojih su četiri zbirke putopisne poezije te dva prozno-poetska putopisa. Pokrenula je projekt Bookmobil te počela putovati Hrvatskom u renoviranom kombiju, promovirajući književnost i ljubav prema poeziji.
Zbivanje organizira Kulturna udruga Fotopoetika iz Šibenika u partnerstvu s Udrugom Argonauta iz Murtera, Društvenim centrom Jedro i Ogrankom Matice hrvatske u Murteru.
+