Back To Top

AH ŠTO VRIJEME LETI…

Datum odrzavanja : 02.09.2024.

Možete li vjerovati da su naše ESS volonterke Romina i Juliette s nama skoro godinu dana!

Nismo se ni okrenuli, a njihovo se iskustvo bliži kraju. Kroz cijelo razdoblje svog volontiranja, prošle su uspone i padove, dobre i loše trenutke, veselje i tugu, ali svoje će vrijeme u Murteru pamtiti po lijepim stvarima. U godinu dana stekle su brojne kompetencije i vještine obavljajući svoje svakodnevne zadatke, stoga smo za Romininu zadnju i Juliettinu predzadnju refleksiju napravili recap svega što su naučile.

Volonterke su ispunjavale obrazac koji se sastoji od različitih kompetencija i mjesta za pisanje. Prošli smo kroz sve njihove zadatke koje su obavljale kroz svoje volontiranje, te kako je to utjecalo na razvoj njihovih vještina, kompetencija, ali i njih kao osoba.

Iako se odlazak bliži i nostalgija za Murterom već se osjeća, sigurni smo da će im ovo iskustvo promijeniti život na bolje i da će sve vještine i znanja nositi sa sobom kroz život.

*Europske snage solidarnosti (ESS) program su Europske unije za jačanje solidarnosti u raznim područjima: od pomoći osobama u nepovoljnom položaju i pružanja humanitarne pomoći do angažmana za zdravlje i okoliš u EU-u i šire.

Program mladima pruža priliku da odgovore na potrebe zajednice, daju konkretan doprinos društvu i pritom stječu neprocjenjivo iskustvo i razviju nove vještine. Program je namijenjen i organizacijama aktivnima u području solidarnosti koje žele uključiti mlade u svoje aktivnosti.

U aktivnosti su sudjelovali volonteri iz programa Europskih snaga solidarnosti.

+